Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен от представянето си през сезона. През 2017 година хасковлията се върна в топ 10 на световната ранглиста, спечели три титли - в Бризбън, София и Синсинати, като за първи път се класира за финалния турнир на АТП в Лондон. Димитров, който е осми в света в момента, през тази седмица ще участва в последния "Мастърс" за сезона в Париж. 

"Вече съм по-спокоен. Обичам да играя в Париж, живял съм тук, познавам града. Без cъмнение сезонът за мен досега е най-добрият. Успях да играя на постоянно ниво през цялата година. Спечелих големи турнири, това ми позволи да пропусна някои състезания тук и там, което пък помогна да бъда по-свеж, да бъда по-мотивиран за турнирите, в които участвах. Резултатите показват, че съм взел правилното решение.

"Голяма награда да бъда в Лондон е не само за мен, но и за екипа ми. Класирането ми е огромно постижение. Когато разбрах, не успях да се зарадвам истински. Бях много концентриран, защото очаквах всичко да се реши тук в Париж. Играх много добре в последните 3-4 седмици, но допуснах няколко трудни за преглъщане загуби. Не вярвах, че ще успея да го направя преди последните мачове тук", коментира Димитров в интервю за официалния сайт на АТП.

"Постоянството беше ключът през тази година. Почти във всеки турнир достигах до четвъртфинал, полуфинал или финал. По този начин и съперниците вече гледат на теб по друг начин. Спечелих няколко мача в повече без да играя добре. Това беше една от големите разлики, която ме върна в топ 10. Да можеш да печелиш и в лош ден дава допълнително самочувствие", допълни той.